WELKE SOORTEN INCONTINENTIEMATERIAAL ZIJN ER? (EN WAT IS INCOMATERIAAL EIGENLIJK?)

WELKE SOORTEN INCONTINENTIEMATERIAAL ZIJN ER? (EN WAT IS INCOMATERIAAL EIGENLIJK?)

Wanneer u last hebt van incontinentie zijn er veel producten waarmee u de problemen kunt verlichten of oplossen. Van luiers tot inleggers, van bed onderleggers tot huidverzorging producten. Maar het is vaak wel even zoeken voor u het juiste product hebt gevonden.

We geven in alle artikelen antwoord op vragen als:

Welk materiaal heb ik nodig? * Alle begrippen uitgelegd! * Hoe moet ik het gebruiken? * Heb ik voor de nacht ander materiaal nodig? * Welk materiaal gebruik ik wanneer ik (ook) ontlasting verlies?* Welke merken zijn er en wat zijn de verschillen tussen merken? * Hoe vaak moet u materiaal verwisselen? * Is er materiaal speciaal voor mannen? * Hoe kan een materiaal zoveel vocht opnemen? * Heb ik een matrasbeschermer nodig?

(ga direct naar artikel...)

WAT IS...ALLES OVER INCONTINENTIEMATERIAAL!

WAT IS...ALLES OVER INCONTINENTIEMATERIAAL!

Wanneer u te maken krijgt met incontinentiematerialen krijgt u tal van begrippen te horen waarvan u niet weet wat ze betekenen. Wij weten dat wel en we leggen het uit. In begrijpelijke taal.

Welke vragen wij zoal beantwoorden?

Wat is een luier? * Wat is een pants? * Wat is een slip? * Wat is een inlegger? * Wat is een wegwerpluier? * Wat is flex? * Wat is een plastic broekje? * Wat is TENA? * Wat is een pulpmat? * Wat is een goed product bij ontlastingsincontinentie? * Wat is incontinentiemateriaal voor vrouwen? * Wat is incontinentiemateriaal voor mannen? * Wat is incontinentiemateriaal voor kinderen? * Wat is het juiste incontinentiemateriaal voor mij? * Wat is een goed incontinentiemateriaal voor de nacht? * Wat is een goed incontinentiemateriaal voor overdag? * Wat is een slip met een plastic buitenkant? * Wat is huidverzorging bij incontinentie? * Wat is papierpulp? * Wat is een SAP-korrel? * Wat is een luierbroek? En nog veel meer....

(ga direct naar artikel...)

Kiezen van het juiste incontinentiemateriaal

kiezen van het juiste materiaal

Kiezen van het juiste incontinentiemateriaal


Over incontinentiemateriaal wordt meestal niet openlijk gesproken. Daarom informeren mensen zich op internet zo goed en zo kwaad als het gaat over producten. De uitkomst is vaak dat niet de juiste informatie wordt gevonden en dat men verkeerde producten kiest. Of mensen gebruiken ze verkeerd, waardoor de kans op lekken toeneemt of huidirritaties ontstaan.

Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer mensen hun toevlucht zoeken in maandverbanden of inlegkruisjes. Deze zijn lekker dun en nauwelijks zichtbaar onder de kleding. Maar ze zijn gemaakt om slechts enkele dagen per maand te dragen. Er zitten geparfumeerde stoffen in om geurtjes tegen te houden. Bij dagelijks gebruik is de kans groot dat de huid geïrriteerd raakt.


Meer weten?

(ga direct naar artikel...)

Hoe

Hoe moet je incontinentiemateriaal gebruiken: aanleginstructies


Hieronder vindt u een lijst met aanleginstructies van verschillende producten in ons assortiment. Als u op de link klikt, opent een scherm met een PDF of een plaatje waarop u de instructies ziet.

Het goed gebruiken van een incontinentiemateriaal bepaalt of u een product optimaal benut. Het maakt het verschil tussen doorlekken en droog blijven. Tussen een gezonde en een geïrriteerde huid. Tussen een materiaal dat u nauwelijks voelt, of een product dat schuurt en klemt.

Bekijk de instructies daarom goed. Hopelijk helpt het u om:

• Het product zo aan te doen dat het prettig zit en u maximaal mobiliteit en levenskwaliteit kunt behouden. • U de opnamecapaciteit van het product maximaal kunt benutten. • U kan zorgen dat u minder van een product nodig heeft, zodat u geen onnodige kosten maakt.


(ga direct naar artikel...)

Welk Incontinentiemateriaal Voor De Nacht? (Zo slaapt u door!)

incontinentiemateriaal voor de nacht

Welk Incontinentiemateriaal Voor De Nacht? (Zo slaapt u door!)

Wanneer iemand last heeft van incontinentie vragen de nachten extra aandacht. Want het is natuurlijk heel belangrijk deze slapend én droog door te komen. In dit artikel leest u welke problemen mensen tegenkomen en welke materialen hierbij een oplossing kunnen bieden. Hopelijk helpt het u bij een verbeteren van uw nachtrust.

Het is voor veel mensen lastig om het juiste incontinentiemateriaal voor de nacht te vinden. Want dan zijn de omstandigheden heel anders dan overdag.


Dit maakt de nacht zo anders...


(ga direct naar artikel...)

Welke incontinentiemateriaal is er voor ontlastingverlies?

ontlastingsverlies

Welke incontinentiemateriaal is er voor ontlastingverlies?

Ontlastingsincontinentie (ongewenst verlies van poep of diarree) is een heel vervelend probleem en het is lang niet eenvoudig om de juiste oplossing te vinden. We gaan proberen u hierbij te helpen. Dat kan helaas niet kort en snel, we zullen u veel informatie moeten geven. Maar dan kunt u wel direct aan de slag om het probleem te reduceren.


Bij ontlastingsincontinentie zijn er 3 oplossingen:

Een inlegger (er zijn speciale inleggers voor het verlies van ontlasting)
Een slip (de luier die u zelf op de heup vastplakt)
Een pants, ook wel luierbroekje genoemd


(ga direct naar artikel...)

Merken voor incontinentiematerialen

merken

Merken voor incontinentiematerialen


Er zijn tal van merken voor incontinentiematerialen. De namen Tena en Depend zijn heel bekend. Maar er zijn ook uitstekende merken als Abena, Absorin en Attends. Een overzicht van de merken die u bij ons kunt kopen.

De verschillende merken voor incontinentiematerialen hebben vooral veel overeenkomsten. Allemaal hebben ze een serie inleggers. Bijna allemaal bieden ze een lijn voor mannen. Ze hebben luiers voor mensen die dubbel incontinent zijn (zowel urine verlies als fecaliën). Alle merken hebben een broekje, een slip en een flex.

Vrijwel alle merken hebben: • Pants • Slip • Comfort-lijn bij dubbele incontinentie • Flex-lijn voor minder mobielen • Inleggers • For Man (lijn voor mannen) • Onderleggers • Fixatiebroekjes

Verschillend zijn wel de namen die merken voor de verschillende producten gebruiken, al ziet u termen als Pants en Slip bij iedereen terugkomen.


(ga direct naar artikel...)

Hoe vaak moet u incontinentiemateriaal verwisselen?

verwisselen

Hoe vaak moet u incontinentiemateriaal verwisselen?


Er is een aantal redenen waarom mensen een materiaal vervangen: • Het is helemaal vol • Het begint door te lekken • De huid raakt geïrriteerd • De plakstrips laten los • U ruikt nare geurtjes

U bepaalt natuurlijk helemaal zelf wanneer en hoe vaak u uw incontinentiemateriaal vervangt. Voelt u zich prettiger wanneer u vaak verschoont: prima. Hiermee voorkomt u nare luchtjes en het blijft droog, wat het risico op huidirritaties verkleint.

Maar wat raden incontinentieverpleegkundigen aan voor het vervangen van materialen?

(ga direct naar artikel...)

Incontinentiemateriaal voor mannen

mannen en incontinentiematerialen

Incontinentiemateriaal voor mannen

U bent naar het toilet geweest. Uw vrouw merkt wat later op dat u enkele natte plekjes aan de voorzijde op uw pantalon heeft. U voelt zich wat ongemakkelijk, maar laat niets merken. "Heb zeker tegen het fonteintje geleund met handen wassen", antwoordt u zogenaamd nonchalant.

Herkent u het...?

Nadruppelen na de toiletgang overkomt u niet alleen. Vanaf het veertigste levensjaar begint de prostaat te groeien. Bij de een sneller dan bij de ander. Feit is dat 10% van de mannen er last van krijgt. De klachten gaan doorgaans niet vanzelf over. In tegendeel: het wordt vaak juist erger naarmate de jaren klimmen.

Speciaal incontinentiemateriaal voor mannen biedt gelukkig de oplossing. Bij Zorgland vindt u ruime informatie over incontinentiematerialen.


(ga direct naar artikel...)

Incontinentiemateriaal voor vrouwen

incontinentiemateriaal voor vrouwen

Incontinentiemateriaal voor vrouwen

Eén op drie vrouwen in Nederland heeft last van urine-incontinentie. Veel van deze vrouwen praten er niet over. Want stelt u zich voor dat uw partner, kinderen of buurvrouw weten dat het u niet altijd lukt uw plas op te houden. Maar juist geheimhouding zorgt ervoor dat incontinentie een taboe blijft. En dat belemmert vrouwen nog meer om te doen wat ze willen: er op uit gaan, naar het theater, sporten, een dagje uit met de (klein)kinderen of zomaar een terrasje pikken op een mooie zomerdag.

Goed incontinentiemateriaal voor vrouwen biedt gelukkig in veel gevallen de oplossing. In onze artikelen geven we alle informatie die u nodig heeft om tot een goede keuze te komen.

(ga direct naar artikel...)

Incontinentiemateriaal in grote maten

grote maten

Incontinentiemateriaal in grote maten

Het is soms moeilijk te begrijpen waarom fabrikanten zo weinig incontinentiemateriaal in grote maten in hun assortiment opnemen. Pants met de grootste opname waren lange tijd alleen in Medium en Large verkrijgbaar. En voor grotere dames met zeer licht uriverlies is het lastig om inleggers te vinden die wat langer zijn en zo hoger op de buik en de billen vallen.

Gelukkig komen de verschillende merken de laatste jaren met steeds meer grotere maten. Maar we horen ook dat mensen die deze grotere maten zoeken, hier niet altijd van op de hoogte zijn.

Daarom zetten we een aantal soorten incontinentiemateriaal in grote maten op een rij. Gewoon om u te helpen met het vinden van deze producten.


(ga direct naar artikel...)

Matrasbeschermer bij incontinentie

matrasbescherming bij incontinentie

Matrasbeschermer bij incontinentie

Een bijkomend probleem van incontinentie is dat het bed nat kan worden. Bijvoorbeeld wanneer het incontinentiemateriaal tijdens de slaap zo verzadigd raakt dat het gaat lekken. Of omdat het verschuift door woelen tijdens de slaap. Ook zijn er mensen die onbewust aan het materiaal plukken.

In al deze gevallen bestaat het gevaar dat urine en/of ontlasting het matras in lekt. Het gevolg is dat de matras lang nat blijft en dat er nare geurtjes in blijven zitten. (Overigens gebruiken mensen die overmatig transpireren vaak ook matrasbeschermers.)

Een matrasbeschermer is voor al deze problemen een uitstekende oplossing. Maar wat voor matrasbeschermers zijn er? En welke moet u kiezen?


(ga direct naar artikel...)

De opbouw van incontinentiemateriaal

opbouw incontinentiemateriaal

De opbouw van incontinentiemateriaal


Een incontinentiemateriaal bestaat meestal uit een materiaal dat de buitenkant vormt. Daarin zit een wattenpulp, ook wel fluff genoemd. In de watten liggen de super absorberende korrels. De hoeveelheid korrels bepaalt hoeveel vocht een verband kan opnemen.

De absorberende korrels zijn namelijk voor het grootste deel verantwoordelijk voor de opname van vocht. De officiële naam van deze korrels is: Super Absorberende Polymeren (SAP). Dit is tevens het duurste onderdeel in een verband. Je ziet dus ook dat de materialen voor zwaardere incontinentie duurder zijn.

Wat is veel of weinig urineverlies?

Het is bij urine-incontinentie heel lastig om van jezelf te zeggen hoeveel je verliest. Toch zijn er wel manieren om de mate van urineverlies vast te stellen.


(ga direct naar artikel...)

Waarom Incontinentiebroekjes Het Veiligste Gevoel Geven (5 Redenen)

pants

Waarom Incontinentiebroekjes Het Veiligste Gevoel Geven (5 Redenen)


Wanneer mensen incontinent worden, zijn ze vaak geneigd om gebruik te gaan maken van een incontinentiebroekje: een pants. Deze broekjes zijn de laatste jaren erg populair geworden.


Daar is een aantal goede redenen voor:

• Ze vangen de urine en/of ontlasting uitstekend op.
• Het voelt en draagt als gewoon ondergoed.
• Ze zijn na gebruik gemakkelijk open te scheuren en weg te gooien.
• Ze zijn nauwelijks zichtbaar onder de kleding.
• Het kraakt niet bij het dragen.

Toch zijn er ook nadelen. De broekjes bestaan in verschillende maten, maar het gaat altijd om twee afmetingen: die van de heup en die van de benen. Het kan dus gebeuren dat het broekje op de buik mooi aansluit, maar bij de benen past het net niet goed. Bij dunne benen is er te veel ruimte, bij dikkere benen gaan de elastieken in de beenopeningen knellen.

(Waarom Incontinentiebroekjes Het Veiligste Gevoel Geven (5 Redenen))

Huidverzorging bij incontinentie

huidverzorging bij incontinentie

Huidverzorging bij incontinentie

Bij incontinentie kunt u niet zonder een goede verzorging van de huid. Langdurige blootstelling van urine aan de huid kan tot pijn, irritatie en zelfs serieuzere huidproblemen leiden. Het gebruik van incontinentiemateriaal kan deze klachten verergeren.


Warmte en vocht

De combinatie van warmte en vocht is desastreus voor de huid. Urine valt op het lichaam en blijft daar enige tijd liggen. Het vocht bevat stoffen die de huid aantasten. Het broeierige klimaat onder de kleding verergert de irritatie. Deze blootstelling aan vocht en urine kan de huid rood, gevoelig, schraal en pijnlijk maken.

 

(ga direct naar artikel...)

Waterdichte matrasbeschermer

waterdichte matrasbeschermers

Waterdichte matrasbeschermer


Een waterdichte matrasbeschermer kan een belangrijke hulp zijn bij incontinentie. Want het is heel vervelend als een ongelukje ’s nachts leidt tot urine in uw matras. Deze geeft nare geurtjes die niet zomaar verdwijnen. Er komen vlekken op die een vervelend aanzicht geven. En het is gewoon niet hygiënisch wanneer urine en/of fecaliën zich in de stof nestelen.

Wanneer een ongelukje heeft plaatsgevonden, is het lastig om het volledig weg te poetsen. U kunt de hoes van een matras wassen, wat een behoorlijk gedoe is. Veel mensen krijgen het matras zelf niet goed uit de hoes. En al krijgen ze hem eruit, dan lukt het niet om hem er weer in te stoppen.


(ga direct naar artikel...)

Feiten en fabels over incontinentie en producten

Feiten en fabels over incontinentie en producten

1. Incontinentie komt alleen voor bij bejaarde mensen

Dat is niet waar. Incontinentie kan op elke leeftijd voorkomen en het komt ook veel vaker voor dan gedacht.

1 op de 4 vrouwen en 1 op de 8 mannen krijgen er ooit mee te maken. Vrouwen onder de 65 jaar die urine verliezen, hebben meestal stressincontinentie. Stressincontinentie is urineverlies dat optreedt tijdens inspanning of persen, of tijdens niezen of hoesten. Zwangerschap en bevalling zijn belangrijke risicofactoren voor het ontwikkelen van stressincontinentie.

Bij mannen is de oorzaak van incontinentie meestal gelegen in de blaas of in de prostaat. Er kan dan incontinentie ontstaan bij inspanning of bij aandrang. Chronische ziekten en bepaalde medicijnen kunnen ook leiden tot incontinentie.


(ga direct naar artikel...)

Online incontinentiemateriaal kopen: Waar moet je op letten?

Online incontinentiemateriaal kopen: Waar moet je op letten?

Een gebruikelijke weg om incontinentiemateriaal te kopen, begint met een bezoek aan de huisarts. Die brengt het probleem in kaart en verwijst door naar een apotheek of zorgwinkel. Daar krijgt u een materiaal voorgeschreven dat door de zorgverzekeraar wordt vergoed.

Maar als u er nu voor kiest om de materialen online te bestellen, waar moet u dan op letten?

Incontinentiemateriaal online bestellen

Er zijn veel goede redenen om materialen op internet te kopen.

• U krijgt van de apotheek niet het materiaal dat u wilt hebben.
• U moet te ver rijden voor een leverancier of u bent slecht ter been.
• Of u heeft geen zin om uw verhaal in een volle apotheek te doen.
• Online kopen is vaak goedkoper dan bij de apotheek, zelfs wanneer de verzekeraar een deel van de materialen vergoedt.


(ga direct naar artikel...)

Psychosociale problemen bij incontinentie

Psychosociale problemen bij incontinentie


Uit onderzoek blijkt dat mensen met incontinentieklachten in het algemeen pas laat (medische) hulp inschakelen. De woorden taboe en schaamte spelen hier een grote rol.

Er is veel onderzoek gedaan naar de redenen waarom men niet of pas laat medische hulp inroept:

• Hopen dat het vanzelf over gaat
• Schaamte
• Bang voor medisch ingrijpen, bijvoorbeeld een operatie
• Het wordt geaccepteerd als een klacht die bij het ouder worden hoort

De incontinentie heeft een behoorlijke negatieve invloed op het sociaal en maatschappelijk functioneren.

Mensen blijven meer thuis. Ze maken niet of nauwelijks gebruik maken van het openbaar vervoer. Ze voelen zich anders dan anderen en mijden sociale contacten.


(ga direct naar artikel...)

Talloze oplossingen voor zwangerschapsincontinentie

Talloze oplossingen voor zwangerschapsincontinentie


Voor veel vrouwen zijn de zwangerschap en bevalling een eerste kennismaking met incontinentie. Gelukkig blijft het vaak bij een beetje druppelen. Maar helaas kan ook het meer dan dat worden, bijvoorbeeld wanneer u grote hoeveelheden verliest of ontlasting meekomt.

Wat kunt u dan doen om dit probleem op te lossen?

De oorzaak van incontinentie rond de zwangerschap is vrijwel altijd de bekkenbodem. Dit zijn de spieren en het weefsel onder in de buik, waarop de onderste organen liggen. Dankzij deze spieren kunnen we onze plas en ontlasting inhouden.

Tijdens de zwangerschap maken vrouwen een hormoon aan dat de spieren slapper maakt. Dit gebeurt om ruimte te maken voor de baby. Wanneer u dan iets optilt, als u rent of moet lachen, geeft de bekkenbodem onvoldoende tegendruk. Voor u het weet, verliest u wat urine of laat u een windje.


(ga direct naar artikel...)

Wat is een flex? Een slip voor minder mobielen

flex

Wat is een flex? Een slip voor minder mobielen


Veel merken zoals Tena, Abena en Attends hebben een Flex-lijn. Deze incontinentieproducten zijn speciaal ontworpen voor mensen die minder mobiel zijn en grotere hoeveelheden urine verliezen. Wanneer het lastig is om zelfstandig op twee benen te staan, is het aandoen van een broekje vaak een hele klus.

Bedenk maar hoe het is om kinderen die staan een luier aan te doen. Ze sluiten dan niet goed aan op het lichaam. Ze zitten te laag. De afsluitingsstrips zitten niet goed. Het gevolg kan zijn dat urine of ontlasting buiten het broekje terecht komen.

Hetzelfde geldt voor minder mobiele mensen bij wie het lastig om luiers om te doen op de manier die het meest geschikt is. De Flex is zo gemaakt dat u hem wel staand gemakkelijk aan en uit kan doen.

Er is een band die om de taille gaat. Deze haalt u vervolgens naar voor op de buik om hem daar vast te plakken. Zo kuny u de Flex gemakkelijk op jouw maat maken. Tevens kunt u met de Flex naar het toilet. U maakt hem los terwijl de band om de taille blijft zitten.


(ga direct naar artikel...)

Plastic broek bij incontinentie

plastic pants

Plastic broek bij incontinentie

Een plastic broek is een soort onderbroek gemaakt van pvc, die vaak wordt gebruikt door volwassen mensen met incontinentieproblemen. Om doorlekken van urine en mogelijk bijbehorende nare geurtjes te voorkomen, dragen zij de plastic onderbroek vaak als extra ´slot op de deur´ over een absorberend product zoals een slip, pants of inlegger.


De plastic broek beschermt en geeft extra zekerheid. De plastic pants sluiten met elastieken goed af rond benen en buik: dit voorkomt lekken. Ze zijn gemaakt van sterk maar heel zacht pvc dat wel beschermt maar niet kraakt. Maar al is het materiaal sterk: wie een plastic broek koopt moet er voorzichtig mee omgaan in gebruik omdat zelfs pvc op de naden kan gaan scheuren.


(ga direct naar artikel...)

Bedplassen bij volwassenen

Bedplassen bij volwassenen


Grote kans dat u of uw partner last heeft van ongewenst urineverlies tijdens de nacht. Dan vraagt u zich natuurlijk af: wat kan ik hier aan doen?

Hieronder leest u het verhaal van iemand die last heeft van bedplassen.

Een goede klant van ons met veel ervaring met bedplassen, heeft een zeer informatief artikel over dit onderwerp geschreven. Wij willen het graag met u delen.

Bedplassen is een heel gevoelig onderwerp. Er heerst nog altijd een groot taboe op het bedplassen en dat heeft vele oorzaken.

De kennis die ik heb vergaard over bedplassen is groot. Ik weet veel van de oorzaken en zaken die het kunnen verergeren. Voor veel mensen zal het heel nuttig zijn meer van dit onderwerp te weten. Ik heb ook veel producten getest de afgelopen 16 jaar.


(ga direct naar artikel...)

Bedplassen kind - welke oplossingen zijn er?

Bedplassen kind - welke oplossingen zijn er?


Natuurlijk bent u blij als uw kind uit de luiers is. Het zindelijk maken is vaak een lastig proces. Toch geeft het merendeel van de kinderen rond het vijfde levensjaar zelf aan als een kleine of grote boodschap zich aandient. Een 'ongelukje' is uiteraard nog mogelijk. Een klein percentage kinderen echter lukt het niet om voor het zesde levensjaar goed zindelijk te worden.

Het grootste incontinentieprobleem bij kinderen doet zich 's nachts voor. Ze plassen in bed. Heel vervelend voor u, maar ook voor het kind. Naarmate ze ouder worden, neemt ook de schaamte toe. Ze willen niet dat vriendjes en vriendinnetjes het weten. Houden hun geheim angstvallig verborgen. Geen logeerpartijtjes dus en niet met vriendjes op vakantie. Want stel je voor. Je bent al tien en dan komt je vriendje erachter dat je nog steeds in bed plast. Een netelige situatie.



(ga direct naar artikel...)

Incontinentiemateriaal en kinderen met een beperking

Incontinentiemateriaal en kinderen met een beperking

Continentie of beter gezegd incontinentie is een begrip waar ouders met beperkte kinderen veelal mee te maken krijgen. In de eerste jaren is het normaal en geen probleem om luiers te kopen en te verschonen. Maar als de kinderen de 4 jaar zijn gepasseerd wordt het al gauw lastig. Een onderwerp met meerdere aspecten.

  • Welke hulpmiddelen zijn fijn en betrouwbaar?
  • Wie betaalt dat?
  • Kan ik mijn kind zindelijkheidstraining geven?
  • Zijn er therapieën?
  • Hoe kan ik mijn kind zoveel mogelijk zelfstandig maken?
  • Zomaar een keur aan vragen die bij dit onderwerp naar boven komen. We spreken continentie-verpleegkundige Ingrid Rense die verbonden is aan het Rijndam Revalidatiecentrum in Rotterdam.


(ga direct naar artikel...)

Wat kunnen kinderen gebruiken wanneer ze last hebben van incontinentie?

Wat kunnen kinderen gebruiken wanneer ze last hebben van incontinentie?

Het blijkt voor ouders vaak heel lastig om incontinentiemateriaal voor kinderen te vinden die de "normale" luiers niet meer passen. Dat is niet zo vreemd, want tussen luier maat 6 en de producten voor volwassenen zit een gat. Er is voor die groep gewoon heel weinig te vinden.

Daarom doen wij ons best om alle producten die een oplossing kunnen bieden, bij elkaar te brengen en van de nodige informatie te voorzien. Hierboven ziet u een groot aantal producten die geschikt zijn voor kinderen. Zoals:

* Slips (luiers) speciaal voor kinderen, zoals de Abena Junior en Tena Slip Junior. (Let goed op de heupomvang.)
* Broekjes voor kleine maten, zoals die van Bambo, Tena of Attends.

(ga direct naar artikel...)

Kortingscode

Kortingscode

Wij kunnen ons voorstellen dat u voor uw bestelling extra korting wilt.

Daarom gaan veel mensen op zoek naar een kortingscode. Er zijn talloze websites die dit aanbieden, maar we willen u er voor waarschuwen.

Deze kortingscodes zijn niet echt: ze werken niet in onze winkel.

Geen kortingscode op andere websites

De websites die ze aanbieden zijn er alleen maar op uit om uw e-mailadres en eventueel andere gegevens te pakken te krijgen. Om u vervolgens met reclame te bestoken.

Trap er dus niet in en laat deze websites links liggen. U treft daar geen werkende kortingsbonnen van Zorgland.


(ga direct naar artikel...)

Luiers voor volwassenen

Luiers voor volwassenen

Wanneer je last hebt van incontinentie zijn er talloze producten die de gevolgen van het probleem ondervangen. Van luiers voor volwassenen tot inleggers en luiersbroekjes. Het is echter vaak wel even zoeken voor je het juiste product hebt gevonden.

Welke soorten luiers voor volwassenen zijn er?

De eerste term die bij ons opkomt als het gaat over ongewenst urineverlies is: de luier. Die kennen we vooral van het gebruik bij baby’s. Voor volwassenen is er een aantal verschillende typen producten:

• Pants, ook wel luierbroek of incontinentiebroekje genoemd
• Slip, ook wel luier voor volwassenen en in België wordt het plakpamper genoemd
• Inlegger, ook bekend onder de naam inlegluier
• Flex, een heupbandsysteem dat veel in zorginstellingen wordt gebruikt

(ga direct naar artikel...)

10 tips: Droog en zonder lekkage de nacht door

10 tips: Droog en zonder lekkage de nacht door

Een van de lastigste problemen bij incontinentie is de nacht. Hoe kom je die droog door? Onder droog verstaan we hier: zonder lekkage in de pyjama of op de lakens. Deze 10 tips helpen u of uw naaste droog de nacht door.

Waarom is de nacht zo lastig? Ondermeer omdat we woelen in onze slaap. Door dit draaien en verliggen kan het incontinentiemateriaal gaan verschuiven, waardoor bijvoorbeeld in de liezen ruimtes ontstaan waar urine door kan weglekken. Ook kan een materiaal losser rond het lichaam komen te zitten. Ook dit kan openingen voor lekkage geven.


(ga direct naar artikel...)

Incontinentiemateriaal: vergoeding via de zorgverzekering of zelf kopen? (In veel gevallen aantrekkelijker om online te bestellen…)

vergoeding incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal: vergoeding via de zorgverzekering of zelf kopen? (In veel gevallen aantrekkelijker om online te bestellen…)

Het ligt zo voor de hand: als uw zorgverzekeraar uw incontinentiemateriaal wil vergoeden, dan doet u dat. Uw apotheek of medisch speciaalzaak bepaalt welk product u nodig heeft en u haalt dit elke maand op of u krijgt het vanzelf om de zoveel maanden thuis bezorgd.

Er zijn echter ook veel mensen die hun producten zelf online kopen en betalen. Waarom zij dat doen?

1. Keuzevrijheid: Ze kiezen zélf welk merk en welk type producten ze willen gebruiken.
2. Dagelijks gebruik: Ze bepalen zélf hoeveel producten ze per dag willen gebruiken. Dat geeft ze de regie over hun gebruik.
3. Discreet advies: Ze krijgen een onafhankelijk productadvies zowel telefonisch als via e-mail.
4. Gemak: Ze bestellen eenvoudig online en krijgen de producten discreet thuis geleverd. Hoeveel, waar, wanneer en hoe laat zij dit willen.
5. Eigen risico: Ze behouden het eigen risico én profiteren van bovenstaande voordelen.


(ga direct naar artikel...)

Incontinentiemateriaal bij beginnende incontinentie (Wat gebruikt u bij beginnende incontinentie?)

Incontinentiemateriaal bij beginnende incontinentie (Wat gebruikt u bij beginnende incontinentie?)

Het is natuurlijk flink schrikken als u de eerste malen enkele druppels of kleine scheutjes urine ongewild verliest. U weet niet wat u overkomt. Wellicht denkt u bij de eerste keer: "Ach, kan gebeuren. Komt wel goed." Bij de tweede en derde maal denkt u er net zo over. Maar wat als u meerdere malen per week last heeft van natte plekjes in uw ondergoed en/of bovenkleding?

incontinentiemateriaal bij beginnend urineverlies

Als vrouw zoekt u uiteraard uw heil bij bekende middelen zoals een inlegkruisje of maandverband. U kunt deze middelen bij elke drogist aanschaffen. Niemand die denkt: die vrouw is incontinent. Immers, elke vrouw gebruikt van tijd tot tijd inlegkruisjes en maandverbanden.


(ga direct naar artikel...)

Wat Is Incontinentie? (Het Complete Verhaal + Tips)

wat is incontinentie

Wat Is Incontinentie? (Het Complete Verhaal + Tips)


Incontinentie is het ongewild verlies van urine en/of ontlasting. De meeste mensen met incontinentie hebben er last van dat zij hun urine niet kunnen ophouden. Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals een verzwakt bekkenbodem.

Soms is er sprake van een ziekte, zoals prostaatkanker, diabetes of een niet meer goed werkende blaasspier. Na een beroerte kan ook incontinentie ontstaan. Incontinentie voor ontlasting komt minder vaak voor. Het kan optreden wanneer de kringspieren door ziekte of een bevalling zijn beschadigd.


(>ga direct naar artikel)

Hoeveel urine verlies ik? Over absorptievermogen van incontinentiemateriaal

Hoeveel urine verlies ik? Over absorptievermogen van incontinentiemateriaal

Een luier (luierbroekje) of inlegger koopt u natuurlijk omdat ze grote hoeveelheden vocht kunnen opnemen. Zodat u veilig op pad kunt, zonder bang te zijn voor doorlekken.

Absorptievermogen

Het is dan belangrijk om te weten hoeveel vocht het materiaal kan opnemen. Want dat bepaalt hoe goed u beschermd bent, én hoe dik de luier of inlegger is die u moet dragen. En natuurlijk hoe vaak u de bescherming moet vervangen.

Voor lichte incontinentie (langzaam druppelen) is materiaal met minder absorptievermogen voldoende. Maar wat is voor u voldoende? Hoe weet je wat het absorptievermogen van incontinentiemateriaal is?


(ga direct naar artikel...)

Incontinentiemateriaal Wordt Broeierig Tijdens Zomerse Nachten – Hoe Hou Je Het Dragelijk?

Incontinentiemateriaal Wordt Broeierig Tijdens Zomerse Nachten – Hoe Hou Je Het Dragelijk?

Incontinentiemateriaal Wordt Broeierig Tijdens Zomerse Nachten – Hoe Hou Je Het Dragelijk?

Als je genoodzaakt bent incontinentiemateriaal te gebruiken, dan kan het op hete zomerdagen op de huid erg warm en broeierig worden. En dat leidt tot zweten, schuren en irritaties aan de huid. Wat is hier aan te doen en hoe komt u zo prettig mogelijk de warme zomernachten door? Hét ei van Columbus hebben we helaas niet. Wel een aantal belangrijke tips die u direct verlichting geven.

De mate waarin iemand die incontinentiemateriaal gebruikt last heeft van de warmte, hangt op de eerste plaats af van hoe iemand warmte ervaart. De een gaat snel zweten en wordt plakkerig, de ander kan de warmte gemakkelijk verteren en verliest geen druppel zweet.

(ga direct naar artikel...)

Wel Of Geen Plastic Broekjes Gebruiken? (Kom Zelf Tot De Beste Keuze!)

plastic incontinentie broekje

Wel Of Geen Plastic Broekjes Gebruiken? (Kom Zelf Tot De Beste Keuze!)

Talloze mensen gebruiken ze en toch zal bijna elke incontinentieverpleegkundige het afraden: plastic broekjes die over het incontinentiemateriaal worden gedragen. Niet doen, want slecht voor het binnenklimaat en slecht voor de huid. Jawel, zeggen gebruiken: zo weet ik zeker dat ik niet doorlek. Welke keuze maakt u?


De discussie rond plastic broekjes is vergelijkbaar met die over slips met een plastic buitenzijde. Die producten hebben een pu-buitenzijde, wat mensen de overtuiging geeft dat ze zeker niet kunnen doorlekken. Maar ademende slips lekken ook niet door, zeggen de fabrikanten.


Gebruikers hebben hier hun twijfels over. Onder druk, in een volle luier, zien zij nog wel eens druppeltjes door de buitenlaag heenkomen. Onmogelijk zeggen de fabrikanten, dat is damp die op de warme luier slaat.


Wie het weet, mag het zeggen…


(ga direct naar artikel...)

Openbare toiletten in Nederland? [Zo vindt u een plek dichtbij]

openbare toilet

Openbare toiletten in Nederland? [Zo vindt u een plek dichtbij]


Het is een vraag die we onszelf allemaal weleens stellen. Meestal nemen we openbare toiletten misschien voor lief, maar als we ze nodig hebben – blijken ze onmisbaar. Toch zijn er nog altijd te weinig wc’s, vinden heel wat organisaties in Nederland die daarom zelfs een initiatief startten: Waarkaniknaardewc.nl. Met dit initiatief probeert de Toiletalliantie – zoals de organisaties zichzelf noemen – het voor elkaar te krijgen dat er meer openbare toiletten komen in ons land. Een nuttig doel waar we allemaal wat aan hebben – en waar iedereen zelf ook een steentje aan kan bijdragen.

(ga direct naar artikel...)